Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ B ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Κ.Π.Ε ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

"Όταν λέω πορτοκάλι να βγαίνεις..."
  «Όταν λέω πορτοκάλι,να βγαίνεις….» είναι ο τίτλος του προγράμματος που παρακολούθησαν τα παιδιά της Β΄τάξης.
   Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 16-1-2014 στο Κ.Π.Ε της Νέας Κίου .Τα παιδιά ήδη γνώριζαν από την προηγούμενη μέρα που θα πήγαιναν και είχαν ετοιμαστεί κατάλληλα.
   Στις 8:30΄φτάσαμε στο κέντρο. Εκεί μας περίμεναν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.
       Αμέσως άρχισαν τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες. Τα παιδιά αποφορτίστηκαν, χαλάρωσαν και συμμετείχαν όλα στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνες του προγράμματος. Παντού κυριαρχούσε η μουσική και το παιχνίδι. Οι κυρίες Γαρουφαλιά, Δεσποινά, Αγγελική έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να νιώσουν τα παιδιά καλύτερα.
        Στη συνέχεια μας παρουσίασαν τη Λένια ,την Πορτοκαλένια, η οποία μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του πορτοκαλιού. Μας παρουσίασε την οικογένεια των εσπεριδοειδών στη οποία ανήκει. Μας είπε για τα χαρακτηριστικά της , μας έδειξε το χρυσό καρπό της και μας τόνισε ότι εκτός από τη βιταμίνη C που έχει και μας δυναμώνει από τα κρυολογήματα του χειμώνα περιέχει και άλλες ουσίες.
Βέβαια η Λένια ,η Πορτοκαλένια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αποτελεί έμπνευση για ποιητές , συνθέτες και ζωγράφους και να δείξει ότι πρωταγωνιστεί στη μαγειρική , ζαχαροπλαστική και στη δημιουργία ποτού.
        Μετά τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους πορτοκάλι και το κόλλησαν πάνω στο μεγάλο δέντρο της πορτοκαλιάς ,καθώς έδωσαν και δικές τους ζωγραφιές σχετικά με αυτά που είχαν ακούσει.
        Στη συνέχεια μπήκαμε στο λεωφορείο και πήγαμε σε κοντινό χυμοποιείο της περιοχής . Εκεί εντυπωσιάστηκαν από τις μηχανές και τη διαδικασία δημιουργίας γνωστών χυμών. Η χημικός του συσκευαστηρίου πρόσφερε στους μικρούς μαθητές από ένα χυμό.
         Αφού έγινε η αξιολόγηση του προγράμματος από τους μαθητές ,μπήκαμε στο λεωφορείο και πήγαμε στο σχολείο.
          Η εμπειρία μας από το πρόγραμμα είναι μοναδική.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου