Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Ο Επίσκοπος Αργολίδας κ. Νεκτάριος στο σχολείο μας!


Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Του μαθητή Περικλή Κορολή 


Σήμερα, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , μας μίλησε για το βίο δυο Αγίων, του Νεκταρίου και του Λουκά (όχι όμως του Ευαγγελιστή). Τέλος μας μοίρασε δυο βιβλία. Ο τίτλος του πρώτου βιβλίου ήταν “Ταξιδεύοντας με τον άγιο Λουκά” και του δεύτερου “Ο Κοσμάς ο Αιτωλός” .


Επίσης μας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική εκδρομή στην Αίγινα για να προσκυνήσουμε τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ενορία σας.  


Της μαθήτριας Θένιας Ντόκου Ε1

Την 1η Απριλίου μας επισκέφτηκε ο δεσπότης του νομού μας, ο Κύριος Κύριος Νεκτάριος. Μας μίλησε για το βίο του Άγιου Λούκα και του Άγιου Νεκτάριου. Σ΄αυτή την επίσκεψη παραβρέθηκαν όλες οι τάξεις του 1ου και του 7ου δημοτικού σχολείου 'Αργους. Πρέπει να πω ότι όλα όσα μας είπε ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα. Φαίνονταν σαν να έλεγε ένα παραμύθι αλλά ήταν αληθινά. Μάθαμε πως είναι να ζεις μία ζωή ταπεινή, φτωχική και ακόμη αν βρίσκεσαι στη χειρότερη στιγμή της ζωής σου να μάθεις να προσεύχεσαι μόνο για τον άλλο. Αυτή η συνάντηση θα μας μείνει αξέχαστη όχι μόνο επειδή μας εξέπληξε η ομιλία του δεσπότη μας, άλλα επειδή στο τέλος μας έδωσε και ένα αναμνηστικό βιβλίο!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου