Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η επίσκεψη μας στο Κωνσταντοπούλειο


Το Κωνσταντοπούλειο


Αφοι Ιωάννης και Κων/νος Χρήστενας
Της Σωτιάννας Μπερτζελέτου

Το Κωνσταντοπούλειο είναι ένα παλιό κτήριο στο Άργος. Το κτήριο εξωτερικά είναι μεγάλο με σφυρήλατα σιδερένια κάγκελα. Στην είσοδο υπάρχει μια μαρμάρινη σκάλα με κίονες. Μέσα το πάτωμα είναι ξύλινο και υπάρχουν πολλές αίθουσες. Για να πας στο δωμάτιο όπου έμενε τα καλοκαίρια η Κατίνα Παξινού πρέπει να ανέβεις μια ξύλινη σκάλα. Το δωμάτιό της έχει δυο τεράστια παράθυρα που γέμιζαν όλο το δωμάτιο με φως. Είναι ένα πολύ όμορφο κτήριο. Η επίσκεψη μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Σήμερα στο ΣΤ1 πήγαμε για να εξερευνήσουμε ένα πάρα πολύ ωραίο κτήριο που λέγεται Κωνσταντοπούλειο
Όταν μπήκαμε μέσα στο κτήριο είδαμε πάρα πολύ ωραίους χώρους . Συναντήσαμε μια ξύλινη σκάλα . Ανεβήκαμε στο επάνω όροφο όπου είδαμε τα δωμάτια. Μπήκαμε σε ένα πολύ ωραίο δωμάτιο που παλιά ζούσε η Κατίνα Παξινού. Είχε κόκκινες πολυθρόνες και εκεί κάθονταν παλιά και συζητούσαν Είδαμε ένα πράσινο ταβάνι με κόκκινα σχέδια τα οποία από τα πολλά χρόνια ήταν λίγο χαλασμένο. Ύστερα μπήκαμε σε ένα δωμάτιο που είχε θρανία όπου κάθονταν παλιά οι μαθήτριες – γιατί ήταν και γυμνάσιο θηλέων – και μια έδρα με μια άσπρη καρέκλα που καθότανε η δασκάλα. Ύστερα ..
όταν βγήκαμε απ το δωμάτιο είδαμε μια μεγάλη άσπρη πόρτα που οδηγούσε σε ένα μπαλκόνι με γαλάζια κάγκελα από όπου φαινόταν σχεδόν όλο το σχολείο μας .Μετά όταν τελειώσαμε την εξερεύνηση και βγήκαμε κατεβήκαμε από μερικά άσπρα μεγάλα σκαλοπάτια και μια τεράστια μπλε πόρτα.
Το κτήριο που γνώρισα σήμερα μου άρεσε πάρα πολύ διότι είχε πολύ ωραία δωμάτια. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν εκείνη η μεγάλη άσπρη πόρτα από όπου φαινόταν σχεδόν όλο το σχολείο . Γενικά μου άρεσε πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου