Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη των μαθητών της Δ' Τάξης του 1ου Δ. Σχολείου Άργους στις εγκαταστάσεις της "ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ"


Εμπειρία από την έκδοση της εφημερίδαςΤη διαδικασία έκδοσης της εφημερίδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι μαθητές της Δ' τάξης (τμήμα Δ1) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, οι οποίοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της "Α" την περασμένη εβδομάδα.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τον δάσκαλο τους κ.Ιωάννη Κούλη, πραγματοποίησαν την επίσκεψη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος.
Για τους μαθητές οι ερωτήσεις ήταν πολλές κι ενδιαφέρουσες, αφού ήθελαν να μάθουν όλα όσα έχουν να κάνουν με την έκδοση μιας καθημερινής εφημερίδας. Τονίστηκε η σημασία και ο ρόλος του Τοπικού Τύπου, αναφέρθηκαν οι διαφορές από τα άλλα μέσα όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Με ιδιαίτερη προσήλωση παρακολούθησαν τον τρόπο σελιδοποίησης της εφημερίδας και στη συνέχεια τα επόμενα στάδια που έχουν να κάνουν με την εκτύπωση και βιβλιοδεσία.

Για την έκδοση της εφημερίδας είχαν μιλήσει στο σχολείο, ήταν όμως εντελώς πρωτόγνωρο να βλέπουν στην πράξη το πως ακριβώς γίνεται. Έδειχναν ιδιαίτερα ευχαριστημένα τα παιδιά, τα οποία με την παρουσία τους η οποία οφείλουμε να πούμε ότι ήταν υποδειγματική, μας χαροποίησαν ιδιαίτερα. 
(Από την εφημερίδα "Αργολιδα" φύλλο 28/02/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου